کارگردانی و فیلمنامهنویسی دو فرایند مهم در صنعت سینما هستند و بهنوعی با یکدیگر مرتبط میباشند. فیلمنامهنویس فردی است که متن و داستان فیلم را به نگارش در میآورد و کارگردان خالق و گرداننده یک فیلم میباشد. همانطور که فیلمنامهنویس در متن داستان کاراکترها را هدایت میکند، کارگردان نیز هدایت بازیگران و سایر عوامل فیلم را برعهده دارد. در واقع این دو حرفه، جزو شاخههای مهم هنر سینما محسوب میشوند. در آموزشگاه کارگردانی و فیلمنامهنویسی در بزرگراه شهید سلیمانی، علاقهمندان میتوانند بهصورت آکادمیک و تخصصی زیر نظر اساتید باتجربه این دو رشته را بیاموزند. دانشجویان با گذراندن این دورهها مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار را کسب مینمایند.
در دوره جامع کارگردانی چه میگذرد؟
سینما هنری است که مخاطبانش را با جادوی تصویر به وجد میآورد. یک کارگردان خوب و باتجربه نهتنها بازیگران فیلم را هدایت میکند؛ بلکه ذهن مخاطب را نیز میتواند به هر جایی که میخواهد ببرد. اما علاقهمندان برای کارگردانی باید چه مسیری را دنبال کنند و چه مهارتهایی را بیاموزند؟
باتوجه به اینکه همه علاقهمندان به حرفه کارگردانی نمیتوانند این رشته را در دانشگاه دنبال کنند. بنابراین برای رسیدن به اهداف خود به آموزشگاههای هنری مراجعه میکنند. در این آموزشگاهها دانشجویان در وهله اول با وظایف اصلی و فرعی یک کارگردان آشنا میشوند. این وظایف شامل موارد زیر است:
- به تصویر درآوردن فیلمنامه
- انتخاب بازیگر
- مدیریت تمام عوامل فیلم
- بودجهبندی
فراموش نکنید که یک کارگردان خوب باید با تمام فعالیتها و اتفاقات پشتصحنه آشنا باشد؛ مانند فیلمبرداری، نور، صدا و… و آنها را هدایت نماید. همچنین باید بتواند ارتباط موثری با کلیه عوامل پروژه برقرار کند. دورههای کارگردانی در موسسه هنری پلان در چهار سطح، مقدماتی، میانی، تکمیلی و پیشرفته برگزار میگردد. مدت هر سطح ۲۴ جلسة ۳ ساعته معادل با ۷۲ ساعت آموزش است.
هنرجویان رشته کارگردانی توسط اساتید تحصیلکرده و باسابقه آموزش میبینند. به همین دلیل مهارتهای لازم و کافی را بهصورت کاملاً آکادمیک و حرفهای میآموزند و برای ورود به بازار کار آماده میشوند. در پایان دوره کارگردانی، هنرجو باید یک پروژه عملی به استاد خود ارائه دهد و سعی کند از آموختههای خود برای کسب نمره قابلقبول، استفاده نماید. در ادامه معرفی آموزشگاه کارگردانی و فیلمنامهنویسی در بزرگراه شهید سلیمانی، شما را با دوره سناریونویسی در این موسسه آشنا میکنیم.
دوره فیلمنامهنویسی
فیلمنامهنویس، کسی است که متن و داستان فیلم را مینویسد. در حقیقت او مسئول تمام صحنهها، دیالوگها، حوادث و ابتکارات فیلم است. فیلمنامهنویس باتوجه به ایده و نقشه کلی کارگردان، داستان را به شکل یک سناریو در میآورد. این نوشتهها راهنمای اصلی برای فرایند ساخت فیلم میباشند. به همین دلیل یک فیلمنامهنویس قهار باید درک عمیقی از ساختار داستان و شخصیتهای آن داشته باشد تا بتواند داستان را نزدیک به واقعیت و بهصورت جذاب به تصویر بکشد. دوره فیلمنامهنویسی در موسسه فرهنگی پلان در چهار سطح، مقدماتی، میانی، تکمیلی و پیشرفته برگزار میگردد. مدت هر سطح ۱۲ جلسة ۳ ساعته معادل با ۳۶ ساعت آموزش است.
این دوره در آموزشگاه هنری پلان باهدف تقویت مهارتهای نویسندگی در هنرجویان توسط بهترین نویسندگان خلاق و قدرتمند سینما برگزار میشود. برخی از مهمترین موضوعاتی که در دوره فیلمنامهنویسی این موسسه به دانشجویان آموزش داده میشود عبارتاند از:
- آشنایی با مفاهیم و اصول اصلی فیلمنامهنویسی
- ایجاد ارتباط بین کاراکترهای داستان
- چگونگی تبدیل ایده به داستان جذاب
- شخصیتپردازی مدرن / طراحی واقعیت
- اصول نگارش توضیحات صحنه
- ساختاربندی مناسب برای فیلمنامه
- اصول نگارش دیالوگ بر اساس تکنیکهای شخصیتی کاراکترها
- نگارش فیلمنامههای کوتاه و بلند در سبکهای مختلف
- آموزش استانداردهای نگاری سیناپس
معرفی آموزشگاه کارگردانی و فیلمنامهنویسی در بزرگراه شهید سلیمانی
در حال حاضر به دلیل استقبال بسیار زیاد علاقهمندان به شرکت در کلاسهای آموزش فنون سینمایی، آموزشگاههای هنری فراوانی در تهران این دورهها را برگزار میکنند. اما هنرجویان باید موسسهای را انتخاب کنند که کلاسهای آموزشی آنها بهصورت کارآمد و جامع برگزار شده و اساتید آنها افراد باسابقه و تحصیلکردهای باشند.
در این راستا ما به شما موسسه پلان را توصیه میکنیم، این آموزشگاه کارگردانی و فیلمنامهنویسی در بزرگراه شهید سلیمانی واقع شده است. اساتید پلان تحصیلکرده و از برترین مدرسان فیلمنامهنویسی و کارگردانی در دانشگاههای سینمایی کشور هستند، این افراد سابقه کاری بسیار درخشانی دارند. از سوی دیگر هیئت مؤسسان پلان، بهمنظور ارتقا کیفیت آموزش اقدام به ایجاد فضایی کاملاً حرفهای، مدرن و کاربردی همراه با تجهیزات پیشرفته نمودهاند تا هنرجویان و اساتید بتوانند در مراحل مختلف آموزش خود از آنها برای ارتقا سطح علمی هنرآموزان استفاده نمایند.
ثبت ديدگاه