هنرهای تجسمی که با نام هنرهای بصری نیز شناخته می‌شوند، هنرهایی هستند که بر اساس تصویرسازی و استفاده از عناصر بصری ایجاد می‌شوند. این هنرها شامل انواع نقاشی (دیجیتال، مدرن، سنتی)، مجسمه‌سازی، عکاسی، طراحی صنعتی و… هستند. هدف اصلی این هنرها بیان احساسات، مفاهیم و ایده‌ها از طریق تصویرسازی است. در آکادمی هنرهای تجسمی شرق تهران می‌توانید انواع این هنرها را بیاموزید. در ادامه این مقاله به بررسی هنرهای هفت‌گانه بصری می‌پردازیم.

هنرهای تجسمی چیست؟

هنرهای تجسمی یا هنرهای دیداری از جمله هنرهای هفت‌گانه‌ای هستند که مبتنی بر طرح و نقش هستند. این هنرها حس بینایی مخاطب را هدف قرار می‌دهند. انواع هنرهای تجسمی شامل  نقاشی، طراحی، عکاسی، خوشنویسی، مجسمه‌سازی، سفالگری، طراحی صنعتی، معماری و طراحی داخلی هستند. هر کدام از این هنرها دارای ویژگی‌ها و خصوصیات منحصربه‌فردی می‌باشند.

هنرهای تجسمی نقش مهمی در حفظ و انتقال فرهنگ، تاریخ و ارزش‌های جامعه دارند و به‌عنوان یک‌ زبان بین‌المللی برای بیان ایده‌ها و احساسات شناخته می‌شوند. این هنرها می‌توانند بر روح و احساسات مخاطب تأثیر بگذارند و ارتباط عمیقی با آنها برقرار کنند.

انواع هنرهای تجسمی

هنرهای تجسمی از عناصر بصری همچون خط، شکل، رنگ، فضا و بافت برای ایجاد تصاویر و اثرها استفاده می‌کنند. هنرمندان تجسمی دارای خلاقیت و توانایی ابتکار در ایجاد تصاویر جدید و نوآورانه هستند. بنابراین می‌توان انواع هنرهای تزیینی و کاربردی مانند نجاری، پتینه‌کاری را که برای زیبا کردن محیط اطراف از آنها استفاده می‌شود را جزو هنرهای دیداری به‌حساب آورد. با این تفاسیر هنرهای تجسمی دارای گستردگی زیادی می‌باشند. در ادامه این مقاله انواع هنرهایی را که در دسته هنرهای تجسمی تعریف شده‌اند من‌جمله هنر تصویری، هنر انتزاعی و هنر ذهنی را بررسی خواهیم کرد.

هنر تصویری یا نمایشی

هنرنمایشی یا فیگوراتیو بزرگ‌ترین مجموعه هنری را شامل می‌شود که اغلب اشیا واقعی را به نمایش می‌گذراند. در این هنر موضوعاتی که به‌راحتی قابل‌شناسایی و یا تشخیص هستند به تصویر کشیده می‌شوند. هنرهای قدیمی و کلاسیک در دسته این هنرنمایشی قرار دارند و هنرمندان برجسته‌ای همچون لئوناردو داوینچی، میکل‌آنژ، وینسنت ون گو، ادوارد هاپر پیرو این سبک بودند. در آکادمی هنرهای تجسمی شرق تهران، می‌توانید انواع هنرهای نمایشی از جمله نقاشی، گرافیک، طراحی و عکاسی را زیرنظر اساتید باتجربه و تحصیلکرده بیاموزید.

هنر انتزاعی

هنر انتزاعی یا آبستره، به هنری که نشانگر شخص، شی یا منظره‌ای از دنیای حقیقی نباش، گفته می‌شود. این هنر از واقعیت الهام می‌گیرد؛ اما به‌گونه‌ای متفاوت. آن‌چنان‌که با نگاه یک شخص عادی به موضوعات مشابه در زندگی روزمره فرق دارد. نمونه‌های از هنرمندان نامی این هنر می‌توان به مارک روت کو، ژرژ براک، هنری متیس و جاسپر جان اشاره نمود.

هنر ذهنی یا غیر عینی

این هنر کاملاً با واقعیت در تضاد است. این هنر از عناصر، ماده و اصول هنری به نحوی استفاده می‌کند تا یک اثر تحریک‌کننده بصری برای مخاطب ایجاد نماید. هنرمندانی همچون واسیلی کاندینسکی، سونیا دلونای و جکسون پولاک از جمله هنرمندان غیرعینی هستند.

هنر تجسمی مجسمه سازی

هنر تجسمی مجسمه سازی

هنرهای تجسمی کاربردی

برخی از هنرهای تجسمی کاربردی هستند؛ مانند سفالگری  یا سرامیک که تاریخ پیدایش آن به  ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد. هنر سفالگری نوعی هنر تزیینی است که جنبه کاربردی دارد. از زیر شاخه‌های هنرهای تجسمی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

هنرهای تزیینی یا دکوراتیو: این هنرها به‌جای صنایع‌دستی استفاده می‌شوند و شامل سفالگری، مجسمه متحرک، شیشه‌گری، موزائیک‌کاری، پرده‌های نگارین، نقاشی روی شیشه و… هستند.

هنرهای تجاری: از این هنر برای اهداف تبلیغاتی استفاده می‌شود و شرکت‌های تجاری با کمک هنرمندان این حیطه از هنر، برای ارائه خلاقانه محصولات خود به مشتریان استفاده می‌کنند.

هنرهای زیبا: در خلق هنرهای زیبا هنرمند اهداف تجاری و یا کاربردی را ملاحظه نمی‌کند و صرفاً تخیلات خود را به طور کامل به نمایش می‌گذارد.

آکادمی هنرهای تجسمی شرق تهران

به‌طورکلی هنرهای تجسمی قادر به نمایش زیبایی‌های مختلف از طبیعت، انسان و جهان هستند و هنرجو با یادگیری انواع هنرهای تجسمی می‌تواند به بیان ایده‌ها و احساسات خود بپردازد. در آکادمی هنرهای تجسمی شرق تهران، یاد خواهید گرفت هر آنچه را که فکر می‌کنید با هنر خود به مخاطبانتان انتقال دهید.

نقاشی، طراحی، تصویرگری، عکاسی و گرافیک از رشته‌های هنرهای تجسمی به شمار می‌آیند. این رشته‌های هنری در آموزشگاه هنری پلان زیر نظر اساتید برتر تدریس می‌شود. اگر در شرق تهران زندگی می‌کنید و علاقه‌مند به یادگیری هنرهای نمایشی هستید می‌توانید به موسسه پلان مراجعه کنید.