استفاده از منابع درسی درست، مطالعه دروس به نحو احسن و داشتن برنامه درسی، مواردی هستند که در موفقیت متقاضیان کنکور ارشد تأثیر به سزایی دارند. اما این موارد بهتنهایی کافی نیستند. قطعاً اگر داوطلبان با تکنیکها و مهارت های تستی زنی کنکور زبان ارشد آشنا نباشند، نمیتوانند در آزمون تحصیلات تکمیلی رتبه مناسبی کسب نمایند. در این مقاله از موسسه فرهنگی هنری پلان قصد داریم داوطلبان کنکور ارشد را با تکنیکهای تستزنی آشنا کنیم.
مهارت های تستی زنی کنکور زبان ارشد
داوطلبان کنکور ارشد باید به این باور داشته باشند که برای کسب رتبه مناسب، تنها مطالعه کتاب و روشهای یادگیری دروس کافی نیست و آنها باید با روشهای تستزنی آشنا شوند. به همین دلیل سالهای زیادی است که در موسسه فرهنگی پلان، علاوه بر تدریس دروس اختصاصی و عمومی کارشناسیارشد، اساتید مختلفی نحوه تستزنی را به داوطلبان کنکور ارشد آموزش میدهند. خصوصاً دکتر بابک رستمی که خود مؤلف کتاب عمومی زبان ارشد و دکتری میباشد در کلاسهای زبان تخصصی و عمومی خود، داوطلبان کنکور ارشد را با تکنیکهای تستزنی زبان آشنا میکند. در ادامه به بررسی برخی از این تکنیکها میپردازیم.
از یادگیری لغات و واژگان انگلیسی غافل نشوید
یادگیری لغات انگلیسی در تستزنی اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابراین برای اینکه بتوانید در کنکور ارشد رتبه بالایی از درس زبان عمومی و یا تخصصی کسب نمایید، حتماً یادگیری دامنه لغات خود را گسترش دهید. در این راستا از دو تکنیک زیر میتوانید استفاده کنید:
- یادگیری لغات به روش کدینگ
- یادگیری لغات به روش جعبه لاینر
لازم به یادآوری است که سؤالات ۱ تا ۱۰ کنکور ارشد، مربوط به لغات انگلیسی هستند و داوطلبان میتوانند با تمرین مستمر و صرف تنها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روز تمام واژگان مورد نیاز آزمون را یادبگیرند. در این صورت سرعت تست زنی آنها افزایش پیدا میکند و در جلسه امتحان به راحتی میتوانند در زمان کمی تستهای مربوط به بخش لغات را به درستی پاسخ دهند. برای افزایش مهارت های تستی زنی کنکور زبان ارشد، توصیه میکنیم از کتابهای کمک درسی که در این زمینه تالیف شدهاند استفاده کنید.
اهمیت یادگیری گرامر انگلیسی را فراموش نکنید
اکثر دانشجویان بخش گرامر انگلیسی را غیرقابلدرک و کلافهکننده میدانند در نتیجه از خواندن این قسمت صرفنظر مینمایند. این در حالیست که اگر از منابع مناسب مانند کتاب زبان عمومی ارشد و دکتری تألیف دکتر بابک رستمی استفاده کنید، متوجه میشوید که با روشهای نوینی که در این منبع ذکر شده بهراحتی میتوانید اشراف کامل به گرامر زبان انگلیسی پیدا کنید.
داوطلبان با تسلط به بخش گرامر زبان انگلیسی درک خواهند کرد که یادگیری سایر مهارتهای اصلی زبان از جمله نوشتن، خواندن، گوشدادن و مکالمهکردن آنها افزایش مییابد. بهتر است بدانید که ۱۰ سوال از ۳۰ سوال کنکور ارشد به گرامر زبان انگلیسی اختصاص دارد، بنابراین هرگز این بخش را نادیده نگیرید. برای تقویت یادگیری گرامر در کوتاهترین زمان، به تست زنی بیشتر در طول روز اقدام نمایید و به بررسی و تحلیل جوابهای اشتباه خود بپردازید.
درک مطلب را جدی بگیرید
درک مطلب به معنی خواندن یک کتاب یا یک متن و در نهایت خلاصهکردن و بازگو نمودن آن است. در کنکور زبان ارشد در بخش درک مطلب داستان یا متنی به داوطلبان داده میشود و سپس سؤالاتی در مورد آن بخش پرسیده میشوند. جواب این سؤالات در هسته اصلی متن نهفته است. دانشجویان برای اینکه بتوانند نمره این بخش را به طور کامل کسب نمایند. بایستی موضوع اصلی که متن حول آن میچرخد را متوجه شوند و سپس با کمی تمرکز به سؤالات پاسخ دهند.
در کنکور زبان کارشناسیارشد ۱۰ سوال مرتبط با بخش درک مطلب مطرح میشود. برای پاسخ دادن به آنها کافی است داوطلبان تسلط کافی به بخش لغات و گرامر داشته باشند. البته مطالعه سوالات کنکور سالهای قبل میتواند کمک بسیار زیادی در این زمینه به داوطلبان نماید. برای افزایش مهارت های تستی زنی کنکور زبان ارشد، در بخش انتهایی کتاب زبان عمومی ارشد و دکتری تالیف دکتر رستمی، نمونه سوالات سالیان قبل کنکور ارشد گنجانده شده است. دانشجویان میتوانند با تمرین و مطالعه این بخش آمادگی لازم را برای پاسخ به سوالات درک مطلب کنکور کسب نمایند.
تقویت تستزنی در کنکور ارشد
برای اینکه آموختههای خود را محک بزنید، بهتر است خودتان را در موقعیتهای واقعی قرار دهید. برای این کار میتوانید روزانه ساعتی را مشخص کنید و در آن تایم، سؤالات زبان را بهصورت زماندار پاسخ دهید. با این کار میزان مهارت و سرعت تستزنی خود را تقویت مینمایید. البته میتوانید برای تقویت مهارت تستزنی در کنکورهای آزمایشی که در برخی از مؤسسات برگزار میشوند نیز شرکت نمایید. یکی از مراکزی که اقدام به برگزاری کنکور آزمایشی کارشناسیارشد مینماید مؤسسه آموزشی پلان است. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت این آموزشگاه مراجعه نمایید.
ثبت ديدگاه