آموزشگاههای هنری و فرهنگی
از موسسات وابسته به وزارت ارشاد موسسه های فرهنگی هنری هستند. طبق اسمی که دارند، مشخص است که فعالیتهایی که در این مکانها انجام میشود دارای هدفهای فرهنگی و هنری است. اگر فردی بخواهد موسسه ای را ثبت کند، باید از وزارت ارشاد مجوز داشته باشد. موضوع فعالیتها در تاسیس این مجموعه کمک زیادی میکند. برای این که بتوان مجوز کار مجموعهای را سریعتر گرفت. مانند موسسه بزرگ هنری و فرهنگی پلان که هدف آنها انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری است باید طبق حوزه فعالیت به انواع تک منظوره و چندمنظوره تقسیمبندی شده و فعالیتهای خود را شروع کنند.
موسسه فرهنگی هنری چیست؟
در توضیح موسسه های فرهنگی باید گفت تمام موسسه ها و سازمانهای حقوقی و حقیقی که دارای اهداف فرهنگی و هنری هستند، بهصورت غیرانتفاعی یا انتفاعی تاسیس میشوند و به فعالیت میپردازند را موسسه فرهنگی هنری نامگذاری میکنند. هر کدام از این موسسه ها در بخشهای مختلف و متنوعی مانند بخشهای سینمایی، مطبوعات، فرهنگی، هنری و… فعالیت میکنند.
زمانی که مجوز تاسیس را دریافت کردند، تمامی فعالیتهای آنها زیر نظر وزارت ارشاد قرار میگیرد. این تشکیلات مانند موسسه بزرگ هنری و فرهنگی پلان توسط افراد واجد شرایط قانونی و با شخصیت حقوقی مشخص برای فعالیت در زمینههای فرهنگی هنری تاسیس میشوند.
فعالیتهای موسسه فرهنگی و هنری
فعالیتهای این موسسات هنری معمولا به دودسته تقسیم میشود فعالیتهای عمومی و فعالیتهای خاص هستند. بعضی از این موسسه ها تک منظوره بوده و تنها در مورد یک موضوع فعالیت دارند و موسسات چندمنظوره معمولا در مورد موضوعهای عمومی و خاص بهصورت ترکیبی فعالیت میکنند. در تعریف این فعالیتها میتوان به این موارد اشاره کرد. فعالیتهای عمومی عبارتاند از:
- ویراستاری، صفحهآرایی کتاب، وبسایتها و کارهای مربوط به نشر
- اجرای همایشها و سمینارها با اجرای نمایشگاههای فرهنگی هنری و جشنوارهها
- آموزشهای عمومی در موارد مختلفی مانند مهارتهای زندگی، پرورش استعدادها، فرهنگ مقاومت، مقابله با آسیبهای اجتماعی و…
- انجام طرحهای مربوط به تحقیق و فرهنگ و هنر و همکاری در این زمینهها و…
- جمعآوری و تدوین مطالب، ترجمه متنها و مقالات
- آشنا ساختن عموم مردم با آسیبهای اجتماعی و ارائه راهکارهایی برای مقابله
موارد بسیار دیگر از فعالیتها را هم شامل میشود که به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم.
انواع فعالیتهای خاص
موسسه های فرهنگی هنری چندمنظوره هم دارای فعالیتهای خاص هستند و هم فعالیتهای عمومی را شامل میشوند که از نمونههای فعالیتهای خاص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رسانههای دیجیتال، پیامکهای انبوه، خدمات نشر و انواع محتوا نشر برخط، کاربرد محور و حاملها و..
- آموزش، اجرا و طراحی دورههای آموزشی در زمینههای کار و دانش و مهارتهای آزاد مانند: مد و لباس، مدل طراحی لباسهای اسلامی، اجرای کارگاههای آموزشی در این زمینه، تولید تصاویر در زمینه مد و لباس، ساخت ژورنال و… هم از نمونه فعالیتهای خاص موسسه های فرهنگی و هنری هستند. موسسه بزرگ هنری و فرهنگی پلان هم شامل موارد بسیار زیادی از فعالیتهای هنری و فرهنگی بوده و جوانان علاقهمند بسیاری را مورد آموزش و تربیت خود قرار داده است.
فعالیتهای فرهنگی موسسه ها چه میزان در ارتقای فرهنگی جامعه موثر است؟
موسسه های بزرگ برای خود برنامههایی را مشخص میکنند که در کوتاهمدت و درازمدت انجام میشود. با کمکهای مجموعههای خصوصی و دولتی به بهترین نحو ممکن میتوانند به دولت کمک و یاری برسانند. این موسسه های بزرگ خصوصی مانند موسسه بزرگ هنری و فرهنگی پلان دارای ظرفیتهایی هستند که اگر مدیران دولتی به آنها اعتماد و اطمینان حاصل کنند، حتی از بخشهای دولتی هم بهتر عمل میکنند و یک سهم و نقش بسیار مهمی در بالابردن فرهنگ عمومی جامعه خواهند داشت.
موسسات بهسادگی میتوانند حمایتهای مالی موسسه های دولتی و خصوصی را به خود جلب کنند و میتوانند از نظر کمیت و کیفیت برای مخاطبین خود تاثیر بگذارند. موسسه های بزرگ هنری و فرهنگی دارای محدودیت مالی نیستند و از حمایت حامیان خود بهره میبرند و بخشهای خود را گسترش میدهند.
کلام پایانی
موسسات فرهنگی هنری مانند موسسه بزرگ هنری و فرهنگی پلان بازوهای خصوصی وزارت ارشاد اسلامی هستند که برای هدفهای فرهنگی و بالابردن سطح فرهنگ و هنر جامعه فعالیت میکنند و دارای انواع هنرهای هستند که موردعلاقه و توجه جوانان قرار دارد.
ثبت ديدگاه