برخی افراد تصور می‌کنند آموزش بازیگری تنها برای بزرگسالان است و برای کودکان مناسب نیست. این یک باور غلط است. کلاس‌های بازیگری کودک زیر نظر استاد خرسندی می‌تواند به شکل‌دهی شخصیت و رشد اجتماعی کودکان کمک نماید. در ادامه مقاله می‌خواهیم در مورد نحوه برگزاری کلاس‌های بازیگری کودکان در موسسه فرهنگی هنری پلان  صحبت کنیم.

فواید آموزش بازیگری برای کودکان

قبل از هر چیز باید بگوییم که بهترین سن برای شروع بازیگری دوران کودکی است. افرادی که از کودکی با اصول و قواعد بازیگری آشنا می‌شوند، بازیگران توانمندی در بزرگسالی خواهند شد. ضمناً در حال حاضر که سینما و تئاتر با کمبود بازیگر کودک مواجه است، این فرصت بسیار مناسب برای علاقه‌مندان بازیگری می‌باشد. در ادامه برخی از فواید کلاس‌هایی بازیگری برای کودکان را بیان خواهیم کرد:

  1. افزایش اعتمادبه‌نفس: شرکت در کلاس‌های بازیگری باعث می‌شود تا کودکان حس خوبی نسبت به خودشان داشته باشند. کودکان در این کلاس‌ها شخصیت‌پردازی می‌کنند و در قالب کاراکتری که خلق کرده‌اند بازی می‌کنند. این امر باعث افزایش عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس آنها می‌شود. در این کلاس‌ها به آنها می‌آموزند که چگونه بتوانند در مواقع مختلف به بهترین نحو با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کنند.
  2. تقویت مهارت‌های ارتباطی: آموزش شگردهای بازیگری به کودکان کمک می‌کند تا بتوانند با هم‌کلاسی‌ها و افراد دیگر ارتباط مؤثر برقرار کنند. در این کلاس‌ها بچه‌ها با همراهی و همکاری یکدیگر به‌صورت گروهی نمایش اجرا می‌کنند، در نتیجه می‌آموزند چگونه با یکدیگر کار تیمی انجام دهند.
  3. توسعه خلاقیت: در کلاس‌های بازیگری به کودکان آموزش داده می‌شود که با دید بهتر و نوآورانه به مسائل نگاه کنند و راه‌حل‌های جدیدی ابداع نمایند.
  4. تقویت تمرکز و توجه: کودکان در هنگام نقش‌آفرینی در کلاس‌های بازیگری می‌آموزند چگونه توانایی تمرکز خود را بهبود ببخشند.
کلاس های بازیگری استاد خرسندی

کلاس های بازیگری استاد خرسندی

در کلاس‌های بازیگری کودک زیر نظر استاد خرسندی چه می‌گذرد؟

می‌دانیم که داشتن بیان خوب یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بازیگری است.  استفاده از کلمات در کودکان بین سنین ۲ تا ۴ سالگی اتفاق می‌افتد. کودک در این دوره شروع به صحبت‌کردن می‌کند و می‌آموزد چگونه از واژه‌ها استفاده کند.

در کلاس‌های بازیگری کودک زیر نظر استاد خرسندی، به نوآموزان تمرینات و آموزش‌های تخصصی بازیگری اعم از اتود نمایشی، آشنایی با انواع سبک‌های اجرایی، بداهه سازی و… داده می‌شود. همچنین به هنرجویان در ابتدای کلاس  فرصت این داده می‌شود تا از نظر فیزیکی و روانی آمادگی پیدا کنند تا بتوانند تمرکز کافی بر روی احساساتشان داشته باشند. برخی از این آموزش‌ها عبارت‌اند از:

تمرینات مربوط به فن بیان

در تمرینات مربوط به فن بیان، به کودک آموزش داده می‌شود تا بتواند با تکرار کلمات، تمرکز بیشتری در ادای درست کلمات پیدا کند و کلمات را به‌صورت واضح بیان نماید.  همچنین به هنرجو کمک می‌کنند تا بتواند کلمات مشابه را بیاموزد و برای زیبا صحبت‌کردن از آنها استفاده نمایند.

یک بازیگر خوب باید بتواند به‌راحتی دیالوگ‌های سخت را ادا کند و آنها را به تماشاچیان بفهماند.

یکی دیگر از تمرینات جذابی که در دوره بازیگری به کودکان آموزش داده می‌شود، ادای کلمات مشابه از نظر آوا و تلفظ  است. این تمرینات باعث افزایش تمرکز در کودکان می‌شود. کلماتی مانند ارتش، ارشد، اتریش و…. یا جملاتی مانند سه سیر سرشیر سه شیشه شیر.

تمرینات میمیک صورت

حرکات میمیک در واقع برقراری ارتباط بازیگر با مخاطبان از طریق چشم‌ها، حالات چهره و… است. با استفاده از این ابزار بازیگر می‌تواند احساسات خود را به تماشاچیان منتقل کند. مثلاً آن‌قدر صمیمانه لبخند بزند تا مخاطب نیز شروع به خندیدن کند. برای اینکه کودکان بتوانند این شیوه را بیاموزند تمریناتی مانند جمع و باز کردن صورت، آدامس جویدن و… را در کلاس انجام می‌دهند تا بتوانند به‌راحتی عضلات صورت خود را کنترل نمایند.

تمرینات تنفس درست

در کلاس‌های آموزش بازیگری به هنرجویان تمرینات مختلف تنفس داده می‌شود. این تمرینات به بازیگر کمک می‌کند تا راحت‌تر صحبت کند و در نتیجه بتواند به شکل بهتری نقش خود را اجرا نماید. تمریناتی مانند تنفس عمیق، تنفس با نازل‌شدن صدا، تنفس با استفاده از موسیقی، تنفس با استفاده از ورزش و…

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم فواید کلاس‌های بازیگری برای کودکان را بیان کنیم. همچنین درباره برخی از آموزش‌های بازیگری مطالبی ذکر کردیم. اگر کودک شما استعداد و علاقه به نقش‌آفرینی دارد می‌توانید او را در کلاس‌های بازیگری کودک زیر نظر استاد خرسندی که در موسسه پلان برگزار می‌شود، ثبت‌نام کنید.