منظور از گریم یا چهره‌پردازی

گریم و چهره‌پردازی سینمایی یکی از هنرهای است که برای خیلی از افراد شگفت‌انگیز است و طرف‌داران زیادی را در این هنر دارد. گریمور یا چهره‌پرداز باید توانایی این را داشته باشند که همه نوع تغییری را در صورت، دست‌وپا و دیگر قسمت‌های بدن شخص ایجاد کنند تا شبیه طرح موردنظر شود. چهره‌پردازی از رشته‌های هنری است که در آن، فرد، باذوق و خلاقیت هنری خود یک اثر زنده خلق می‌کند. بنابراین تنها اثر هنری زنده‌ای که خلق می‌شود توسط چهره‌پرداز است.

او فرم صورت فرد را متعادل یا نامتعادل طراحی و اجرا می‌کند. این رشته هنری در بیشتر دنیا علاقه‌مندان خود را دارد اگر کسی این توانایی را داشته باشد در هر کجای دنیا باشد می‌تواند فعالیت کند و درآمد کسب کند. چهره‌پردازی یک حرفه و شغلی هنری است که در سینما و تلویزیون حتی عکاسی برای تغییر چهره استفاده می‌شود.

انواع گریم

چهره‌پرداز فردی بود که طبق طرحی که طراح چهره‌پرداز مطرح می‌کند و بازیگر را گریم کرده تا برای بازی در نقش آماده شود. بیشتر بازیگران، توسط همین گریمور به چهره آن‌ها شخصیت بخشیده شده و آن ها را در اجرا یاری می‌کند. گریم و چهره‌پردازی سینمایی دارای سه نوع است که هرکدام در زمینه خاص استفاده می‌شود، مانند:

  • گریم صحنه – این نوع گریم شامل اپرا، باله و تئاتر است که در این موارد استفاده می‌شود هرکدام روش منحصربه‌فردی دارد.
  • گریم تئاتر – در این روش گریم نسبت به سینما، عکاسی و تلویزیون غلیظ انجام می‌شود. در گریم سینما و تلویزیون و حتی عکاسی باید ظریف‌کاری و دقت بیشتری به کار برود.
  • گریم اکران – نوعی دیگر از گریم است که شامل عکاسی، تلویزیون و سینما است که روش‌های کار هرکدام متفاوت است ولی پایه و اساس شبیه هم هستند و در رنگ‌آمیزی چهره و روش استفاده برای طراحی فرق کلی دارند.

آموزش گریم و چهره‌پردازی سینمایی

آموزش گریم و چهره‌پردازی سینمایی

صنعت سینما صنعتی بسیار بزرگ است که در آن فضاهای مختلف و متنوع سینمایی با ژانرهای زیادی دیده می‌شود. به همان اندازه هم دنیای گریم و چهره‌پردازی هم متنوع و زیاد است. نمی‌توان همه آموزش‌های گریم و چهره‌پردازی سینمایی را در یک دوره آموزشی درک کرد. در گریم سینمایی طرح‌های گسترده و پیچیده‌ای وجود دارد که حتی دوره‌های آموزشی هم دارای روش‌های متنوع و گسترده است. در این مقاله برای یادگیری دوره‌های آموزشی گریم سینمایی باید این مراحل را گذراند که شامل:

  1. قالب‌گیری از صورت بازیگر را بداند و هنرجو باید بداند چطور صورت بازیگر را شبیه‌سازی کند و از چه روش‌ها و وسایلی استفاده کند و چه قالبی مناسب است.
  2. باید یاد بگیرد چطور چهره مثبت را کنار چهره منفی خلق کند چون در هر فیلم پر از کاراکتر مثبت و منفی است که چهره‌پرداز بدون اینکه کار اساسی در چهره بازیگر انجام دهد باید بتواند شخصیت او را کاملا منفی یا مثبت خلق کند.
  3. با نژادهای مختلف آشنا شده و ترکیب صورت آن‌ها را یاد بگیرد. چون ممکن است کاراکتر از یک تبار یا نژاد سفید موطلایی باشد که با چهره‌ای از نژاد سیاه و زرد تفاوت دارد.

هدف از گریم یا چهره‌پردازی

هنر گریم دارای قدمت زیاد وعلاقمندان بسیاری دارد که در سال‌های اخیر بسیار پیشرفت داشته است. این هنر دو نوع است یکی برای نمایش و دیگری برای دوربین به کار می‌رود.

چهره‌پردازی برای نمایش

هدف در این روش این است که عیب‌وایرادی که در روی صحنه اجرا به‌خاطر وجود پروژکتور در صورت بازیگر ایجاد می‌شود. مانند گود افتادن در حفره‌های چشم یا رنگ‌پریدگی را رفع می‌کند. در تئاتر هم فقط به چهره توجه نمی‌شود بلکه از سر تا نوک پا را تغییراتی انجام می‌دهند تا شبیه فرد موردنظر در بازیگری شود. در تئاتر فاصله بازیگر و مخاطب دور است این گریم باید از فاصله دور خود را خوب نشان دهد.

گریم یا چهره‌پردازی در دوربین

هدف این است که عیب‌وایرادی که در چهره فرد در جلوی دوربین دیده می‌شود را رفع کند. عیب‌هایی مانند باز بودن منافذ پوست، انعکاس چربی پوست یکی دیگر از هدف‌ها شخصیت‌پردازی در بازیگری است که باید در بازیگر حجم ایجاد کند یعنی پیری، چاقی و غیره و حتی عضوی از بدن را بسازد ویک چهره عجیب و خیالی درست کند.

شروع یادگیری

اگر می‌خواهید این هنر زیبا و جذاب گریم و چهره‌پردازی سینمایی را با تمام اصول و قواعد یاد بگیرید به آموزشگاه و موسسه فرهنگی هنری پلان مراجعه کنید. این موسسه دارای دوره آموزشی تئاتر و سینما، نقاشی و عکاسی است و هنرهای دیگر که استادان ماهر و باتجربه‌ای برای آموزش دارد.